St. Antonius Ziekenhuis

In gesprek met Judith Pouw, adviseur Duurzame Inzetbaarheid bij het St. Antonius Ziekenhuis

"De reacties waren gelijk enthousiast. Genoeg reden voor ons om door te gaan"

Dit is een foto van Judith Winkel

AntoniusFit

Waar Antoniusfit.nl begon als een digitale oplossing, groeide het tijdens de coronapandemie uit tot een belangrijk communicatiemiddel voor het programma 'Sterk in je Werk'. Dit is het duurzame inzetbaarheidsprogramma van het St. Antonius Ziekenhuis dat nu ruim 7 jaar loopt. Antoniusfit is een platform waarop medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis inspiratie en ideeën ophalen om vitaal, bekwaam en gemotiveerd te blijven. Slash36 ontwikkelde, implementeerde en faciliteert het platform.

Op het interactieve platform biedt het ziekenhuis aan zijn medewerkers video’s, verhalen en events om vitaal, bekwaam en gemotiveerd te zijn en te blijven. Van bewegen tot ontspanning, van voeding tot mindfulness.

‘Vóór Antoniusfit plaatsten we vooral statische content op een platform met minder functionaliteiten.

We merkten dat dat niet aansloot bij de behoefte en dat de content snel verouderde’, vertelt Judith Pouw, adviseur Duurzame Inzetbaarheid bij het St. Antonius Ziekenhuis. ‘Met Slash36 startten we gelijk vanaf de eerste week van de pandemie een pilot met een nieuw platform. Dat werd Antoniusfit.

In eerste instantie vooral bedoeld om onze medewerkers, waarvan een groot deel thuis kwam te zitten, in beweging te houden en te laten werken aan hun lijfstijl en gezondheid. Een dagelijks programma op het platform met op gezette tijden activiteiten als yoga en sport moest aan die vraag voldoen.’

Antonius Ziekenhuis app Iphone

Dagelijkse content

In samenwerking met Slash36 publiceert het team Sterk in je Werk nu dagelijks content, waardoor het platform erg dynamisch blijft. ‘In het dashboard aan de achterkant kunnen we bijvoorbeeld zien hoeveel deelnemers zich aanmelden voor een event en hoe ze het beoordelen. Deze informatie helpt ons ons programma Sterk in je Werk door te ontwikkelen en te laten aansluiten bij de behoeften van onze medewerkers.’ Voor de toekomst zijn er nog genoeg plannen. ‘Zo willen we de content steeds meer doelgroepgericht toegankelijk maken. Dat je alleen die content krijgt die aansluit op jouw vraag en ontwikkel- en leefstijlbehoefte. Heb jij wat te doen op jouw werk-privébalans, dan krijg je bijvoorbeeld ideeën om te ontspannen. Heb je moeite met inslapen op doorslapen? Dan krijg je bijvoorbeeld een video met tips voor een goede nachtrust.’ Daarmee sluit het platform steeds meer aan bij het individu.

Samenwerking met Slash36

De samenwerking met Slash36 is enorm goed uitgepakt, zegt Judith. ‘Het was natuurlijk een beetje een gok, toen we met de pilot startten. We kenden elkaar nog niet en moesten ineens heel snel schakelen om in een korte tijd iets neer te zetten. Maar de samenwerking is altijd heel prettig en leuk.

Nooit is iets te gek, alles is bespreekbaar. Het team van Slash36 is enorm gedreven en ambitieus. Steeds komt er weer een vooruitstrevende oplossing uit. We zijn kortom erg gelukkig met de samenwerking!’  

Nominatie HR Zorg Award

FWG Progressional People organiseert elk jaar de Nationale HR Zorg Award, waarbij gezocht wordt naar inspirerende projecten van zorgorganisaties op het gebied van werkplezier, vitaliteit, energie, aandacht of andere HR-gerelateerde thema's binnen de zorgsector. En het St. Antonius Ziekenhuis was met hun platform Antoniusfit.nl genomineerd! Kijk hier het verhaal van Annette van Duijn, voorzitter Verpleegkundige Adviesraad, regieverpleegkundige bij het St. Antonius Ziekenhuis.

Deze ziekenhuizen profiteren al van Slash 36

Logo Medisch Spectrum twente
Logo Sint Antonius Ziekenhuis
Logo Jeroen Bosch Ziekenhuis
Logo Catharina ziekenhuis

Onze platformen in het nieuws

Vraag de gratis brochure aan

Deze brochure laat zien hoe jouw HR-afdeling met Slash 36 een effectief middel heeft om medewerkers meer betrokken te maken.

Eindelijk!

Ik wil de Slash 36 brochure