De stappenteller app voor medewerkers

Stappenchallenge

De stappenteller die medewerkers verbindt.

Het is een uitdaging om medewerkers met elkaar in verbinding te brengen. Nieuw in onze software: organiseer een stappencompetitie. Met deze extra tool hebben organisaties meer mogelijkheden om beweging te stimuleren in spelvorm.

In de praktijk is het een uitdaging om op een leuke, laagdrempelige manier medewerkers te helpen meer te beweging. Het ziekteverzuim blijft stijgen en organisaties hebben moeite met de activatie, borging en organisatie van oplossingen. Met deze toevoeging aan onze app is het in een paar stappen geregeld.

Organiseer een challege

Een stappenteller challenge is een activiteit waarbij medewerkers individueel of in groepsverband kunnen meedoen en onderling de strijd met elkaar aangaan om zoveel mogelijk stappen te zetten gedurende een periode. Deelnemen aan deze stappencompetitie brengt een positieve en sportieve dynamiek onder alle medewerkers!

Medewerkers worden hierdoor gestimuleerd om een extra wandeling te maken en ook de minder actieve collega's bewegen weer.

Hoe werkt het?

Deelnemers maken zelf een account aan en krijgen toegang tot het private gedeelte van het bestaande platform. De deelnemers kunnen o.a. hun stappen invullen, teams creëren en topscorelijsten van zowel de individuele deelnemers als van de teams bekijken. De stappen van alle teamleden worden automatisch bij elkaar opgeteld. De app kan ook automatisch stappen bijhouden.

Hoelang duurt de challenge?

Je bepaalt zelf hoelang je de challenge wilt laten duren. Vaak wordt de challenge gehouden in een maand of week die in het teken staat van beweging.

Wandelen in de natuur challege
vrouw kijkt naar telefoon

De teams

De medewerkers kunnen onderling teams samenstellen. Medewerkers die samenwerken op een afdeling zijn niet vanzelfsprekend ook een team. Om de andere collega's beter te leren kennen is het zelfs interessanter om medewerkers teams te laten vormen tussen diverse afdelingen of locaties. De organisatie bepaalt de grootte van de teams.

Voordelen

  • Actieve medewerkers verzuimen minder vaak en vooral korter
  • Actieve medewerkers zijn productiever dan inactieve collega's
  • Het verbetert de werksfeer en bevordert de saamhorigheid
  • Zorgt voor een betere communicatie in het bedrijf
  • Iedereen kan meedoen, zelfs de niet sportenden

Meer beweging voor medewerkers?

Organiseer in 3 stappen een stappenteller challenge in de app.

Plan een demo in